Matkavinkit

Costa Brava - lumoava rannikko

Costa Brava on 120 kilometria kuvankaunista rantaviivaa Katalonian alueella Espanjan koillisosassa. Katalonian pohjoisosa on yksi upeimmista ja lumoavimmista alueista koko Espanjassa! Rantaviiva jatkuu Blanesista Pohjois-Barcelonaan ja Rosessiin Ranskan rajalle saakka. Costa Brava koostuu monista pienistä kaupungeista ja pienistä kalastajakylistä kuten Cadaquèsta, joka oli muun muassa Salvador Dalin asuinpaikka. Loistavat rannat ja monet muut nähtävyydet täyttävät aikasi Costa Bravassa, minkä lisäksi siellä on lämmintä ja aurinkoista: keskimääräinen vuotuinen lämpötila on 17 astetta ja aurinkoisia tunteja on noin 2500 joka vuosi.

Costa Bravan kauneus ei ole pelkästään henkeäsalpaavassa rannikossa, vaan sen karisma tulee värikkäästä kulttuurista ja kätkettyistä paikoista. Rantaviiva on yksi suosituimmista nähtävyyksistä ja alue on täynnä mahdollisuuksia uskomattomiin kokemuksiin. 

Costa Bravan keskellä sijaitsee Montgri Massif, Gavavesin ja Guilleriesin vuoristot. Montgri Massif, joka sijaitsee lähellä Ter-jokea, erottaa Alt Empordán, Baix Empordàsta ja jatkuu Medesin saarelle asti. Monet koskemattomat kylät kuten Cadaqués, ovat vieläkin Costa Bravan alueella entisellään, vaikka turistien määrä on kasvanut ajan myötä. Costa Brava on lisäksi yksi maailman tärkeimpiä alueita, joka toimittaa viinintuottajille arvokkaita korkkeja. Noin 22 prosenttia maailman korkkituotannosta tulee Espanjasta. 

Ensi kerralla Costa Bravassa suosittelemme lämpimästi vierailemaan seuraavaksi esiteltävissä nähtävyyksissä. 

1. GironAn katedraali

Gironan katedraali sijaitsee aivan Força Vellan sydämmessä. Yksi katedraalin ominaisuuksista on sen iso goottinen laiva, joka on leveydeltään jopa 23 metriä. 

Katedraali on myös Game of Thronesista tuttu Essosin kaupunki. Suositun tv-sarjan Game of Thronesin kuudennen kauden monet kohtaukset on kuvattu tässä katedraalissa.

2. Kalasatama Cadaques

Jos pyytää paikallisia Barcelonassa nimeämään kauneimmän kylän Costa Bravassa, paikalliset todennäköisesti sanovat Cadaqués. Suojatussa lahdessa eteläpuolella Cap de Creuksen niemimaalla sijaitseva pieni kaupunki oli joskus kiireinen satama, jonka talous perustui kalastukselle, viinituotannolle ja oliiviöljytuotannolle. Tämä kaunis pieni kaupunki on vain lyhyen matkan päässä Tamariun kylästä, jossa monet meidän huvilamme sijaitsevat.

3. Sitges 

Sitges sijaitsee 35 kilometria luonaaseen rantaviivaa pitkin Barcelonasta. Siellä on paljon rantaelämää ja festivaaleja. Kaupungissa voi tehdä toki muutakin, jos on kiinnostunut enemmän kulttuurista kuin rannalla makoilusta - suuntaa esimerkiksi kohti Església de Sant Joan kirkkoa, joka on aivan rantaviivalla ja kävele ympäri kirkkoa, jossa myydään koruja ja maalauksia. Tämä pieni kaupunki on ollut suosittu lomakeskus jo 1800-luvulta lähtien.