Matkavinkit

Baleaarien Saaret - Ibiza

Ibiza on yksi Baleaarien saarista, jossa monet vierailevat lomalla. 161 kilometrin mittaisen rantaviivan, noin 50 rannan ja lisäksi monien ravintoloiden, baarien, vesiurheilu lajien sekä yöelämän ansiosta on Ibiza yksi Baleaarien saarien suosituimmista rantalomakohteista. Vaikka Ibiza on muihin saariin verrattuna melko pieni, silti saareen kaksi tunnetumpaa kaupunkia selkeästi erottuvat toisistaan. San Antoniossa on huomattavasti enemmän matkaajia, kuin Ibiza Townissa. Toisella puolella saarta Ibiza Townissa on taas aivan erilainen tunnelma kauniiden hotellien, putiikkien sekä romanttisten ravintoloiden ansiosta, josta saa myös hyvää palvelua.

Ibizalla on kaksi selkeästi erottuvaa vuodenaikaa: Korkea sesonki kausi toukokuusta lokakuulle ja matala sesonki kausi, joka on marraskuusta huhtikuulle. Korkean sesongin aikana saari on vilkkaimmillaan täynnä matkaajia ja silloin on myös parhain aika yö elämälle. Matalan sesongin aikana, saaren tahti on hiljaisempi, kaduilla on tilaa kävellä rauhassa ja nauttia ympäristöstä sekä rannoilla on myös enemmän tilaa. Ibizan saari on myös täydellinen kohde niille, jotka etsivät enemmän jännitystä ja rakastavat vesiurheilujia. Saari tarjoaa nimittäin laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja, kuten kallio sukellusta, leijalautailua, vesiskoottereita ja monia muita.  

Ibizalla matkailijat pääsevät nauttimaan monista nähtävyyksistä, kuten Es Verda, Hippi marketit, Dalt Vilasta ja monista monista rannoista. Vaikeus on vain siinä, että mistä aloittaa. Sitä enemmän alat tuntemaan aluetta, sitä helpompi on päästä paikasta toiseen saarella. 

Ibizalle mentäessä on tullut suosituksi nähdä myös viereinen saari, joka on etelärannikosta 20 kilometria eteenpäin vain 30 min matka nopealla vesibussilla, löytyy Formentera (asukasluvultaan 12,120) on kauniin puhdas, pakoon kaikkea - oleva saari. Formenteran elämän tahti on loistavan lempeä, joka on suuniteltu laiskoille päiville vietettäväksi Euroopan jos voimme sanoa hienoimpia rantoja. Tämä saari on varmasti näkemisen arvoinen!

1. Vuokraa ajoneuvo ja tutki saarta & rantoja

Paras tapa oppia tuntemaan ja nähdä saarta on vuokrata ajoneuvo päiväksi tai miksei, jopa koko matkan ajaksi ja ajella ympäri saarta. Ibiza on saari, josta löytyy todella paljon nähtävää ja tekemistä ja kaikkialle on helppo päästä autolla. Suosittelemme, että aloitatte matkan lähimmältä rannalta mikä on matkan varrella tai ajamalla suoraan Sant Antonioon ja aloittamalla sieltä road tripin kohteisiin mitä haluatte nähdä, mutta säästämällä parhaan viimeiseksi, joka on Es Verda. 

Tämä kohde on henkeä salpaava, mutta myös erittäin suosittu joten suunnitelkaa matkanne siten, että päädytte Es Verdaan pari tuntia enne auringon laskua, jotta saatte parhaimman paikan sekä nauttikaa auringon laskusta, että illallisesta aivan rannan äärellä olevassa ravintolassa.

2. Hippi Marketit

Oletko kuullut Ibizan kuuluisista hippi marketeista? Ibiza on tunnettu hippi marketeista ja ovat yksi suosituimmista turistikohteista johon monen on aivan pakko käydä edes katsomassa. 

Marketteja riittää ympäri saarta, suosituimpia ovat Las Dalias yö marketti ja Hippy Market Punta Arabí, mutta me suosittelemme, että katsotte lähimmän, milloin se on auki, menette käymään ja ostatte mieleenpainuvimman matkamuiston Ibizalta. 

3. Formentera

Formentera on ihastuttava saari, joka sijaitsee vain 30 minuutin päässä nopealla vesibussilla Ibizalta. Formentera on pienempi ja eteläisempi saari Pityušiin saariryhmä, joka kuuluu baleaariselle saarelle. Saarella on mahdollisuus vuokrata kulkuneuvo, koska saaren kaksi suositumpaa rantaa ovat muutaman kilometrin päässä johon pääsee nopeammin autolla tai skootterilla ja samalla säästäen samalla aikaa. Saarella molemmat rannat syvenevät loivasti, joten se sopii myös perheen pienemmille. 

Vaikka Formentera on kesäisin melko suosittu, ei siellä vierailua kannata missään nimessä ohittaa. Tästä viehättävästä saaresta löydät turkooseja rantoja sekä hienoja ravintoloita aivan rannalla, johon voi myös mennä omalla jahdilla.