Matkavinkit

Lissabonin rannikko

1800 kilometrin mittaisen rantaviivan ansiosta Portugali on yksi kaikkien aikojen suosituimmista rantalomakohteista eikä suotta. Atlantin valtameren aallot ovat ihanteelliset surffaukseen ja muuhun vesiurheiluun, kun taas upeat hiekkarannat tarjoavat täydelliset puitteet perhelomalle - kaikille löytyy siis jotakin. Rantojen lisäksi Portugaliin houkuttelee monivivahteinen ruokakulttuuri, joka sisältää paikallisten herkkujen lisäksi vaikutteita Aasiasta, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Ei siis ihme, että tämä Manner-Euroopan läntisin maa on matkailumaailman ehdoton helmi.

Portugalin pääkaupunki Lissabon on ainoa laatuaan, mitä tulee sijaintiin näin lähellä merta ja upeiden rantojen ääressä. Lissabonin rannat jakautuvat neljään erilaiseen kategoriaan: voit valita perheystävällisen rannan, jossa on runsaasti palveluja tai löytää lähes koskemattoman, etenkin surffaajien suosiossa olevan poukaman. Lissabonin sää on aurinkoinen ja lämmin lähes läpi vuoden - huhtikuusta syyskuuhun voidaan luvata vähintään +20c lämpötiloja ja yli +25c päästään neljänä kesäkuukautena. Rantalomasesonki on parhaimmillaan toukokuusta syyskuulle.

Lissabon on erinomainen kohde kaikenikäisille matkaajille. Jos rannat houkuttelevat nuorempia matkustajia ja perheellisiä, niin kulttuuri sekä herkullinen ruoka ja upeat viinit puolestaan kutsuvat luokseen hieman vanhempaa väkeä. Kaikki aktiviteetit on helposti saavutettavissa julkisin kulkuneuvoin. Raitiovaunuun hyppääminen on helppoa ja hauska kokemus - tällöin pääset kokemaan ainutlaatuisen ilmapiirin paikallisten asukkaiden keskuudessa ja näet, kuinka elävä kosmopoliitti Lissabon todellisuudessa on. Kaupunki on kulttuurin ja aktiviteettien keskus, jossa molemmista yhdistyy niiden parhaat puolet. Ranta- ja kaupunkiloman yhdistäminen on kohteen ehdoton valttikortti, joka myös sinun tulisi ehdottomasti kokea.

1. Upeat rannat 


Lissabonista Cascaisiin johtavan rautatien varrelta löydät useita upeita rantoja, kuten Praia de Carcavelos, joita myös paikalliset surffaajat ja muut rantaeläjät suosittelevat. Suurimmilta rannoilta löytyy erittäin hyvät palvelut turisteja varten, kun taas pienemmät rannat houkuttelevat enemmän reppureissaajia nauttimaan omasta rauhasta. Costa de Caparican 15 kilometrin mittainen rantaviiva on myös näkemisen arvoinen - sieltä löytyy rentoja rantoja ja trendikäs baaritarjonta.

2. Päiväretki Cascaisin kaupunkiin


Cascaisin kaupunkiin pääsee helposti junalla, joten tätä kohdetta ei kannata ainakaan sen takia jättää väliin. Pienet kauniit rannat ja laadukkaat putiikit ovat vierailun arvoisia. Cascais on perinteinen, vanha kalastajakylä, jonka ravintola- ja kahvilatarjonta on erinomainen: suosittelemme maistamaan etenkin tuoreita mereneläviä. Yksi suosittu nähtävyys on myös Boca do Inferno eli ”Paholaisen suu”. Vuosituhansien ajan Atlantin aallot ovat lyöneet vasten pystysuoraa kallioseinämää ja kovertaneet siihen upean luolan.

3. Ihastuttava Bairro Alton vanhakaupunki


Bairro Alto, Lissabonin boheemi kaupunginosa tarjoaa kaunista arkkitehtuuria ja iltaisin turisteja houkuttelee puolestaan sen omintakeinen yöelämä. Paljon ylellisiä putiikkeja, merkkitavaraa sekä hienoja ravintoloita - täältä todellakin löytyy mistä valita. Baarejakin alueelta löytyy 250 ja niiden tunnelma vaihtelee täysin, oli sitten päivä vai ilta. Yksi upea nähtävyys on Carmo Convent, historiallinen kirkko.

4. Lissabonin oceanario-akvaario


Oceanário on Euroopan toiseksi suurin akvaario ja maailman suurin suolavesi akvaario. Altaissa on yli 450 lajia ja 16 000 yksilöä, joten täällä vieraillessasi pääset varmasti kokemaan jotain sellaista, mihin et aiemmin ole törmännyt. Hait, merihevoset, rauskut, barracudat ja muu lajien kirjo on ehdoton suosituksemme etenkin lapsiperheille ja muille meren elämästä kiinnostuneille.