Matkavinkit

Maggiorejärvi - kalastajakyliä, upeita saaria ja keskiaikaisia linnoja

Maggiorejärvi on yksi Pohjois-Italian merkittävimmistä matkailukohteista, koska sen idyllinen miljöö tarjoaa vierailijalleen paljon erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä: Maggiojärven rannalla on kymmeniä kyliä ja kaupunkeja, useita mahtavia saaria ja vuoristoja sekä paljon erilaisia keskiaikaisia linnoja. Se on oiva matkakohde esimerkiksi sellaiselle, jota kiinnostaa rauhaisan ympäristön harmoniasta nauttiminen, historialliset nähtävyydet ja aito italialainen ruokakulttuuri. Lisäksi Maggiojärvi tarjoaa viereilijalleen paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia kuten patikoimista ja pyöräilyä. Maggiorejärvi sijaitsee Italian ja Sveitsin rajalla vain 60km:n päässä Milanosta. Järven rannoilla on lukuisia kyliä ja kaupunkeja, joihin lukeuvat esimerkiksi Arona, Stresa, Cannero Riviera ja Locarno. Maggiorejärven ympäristössä on helppo liikkua autolla ja myös veneen vuokraaminen on mahdollista.

Miksi sitten niin monet pitävät Maggiorejärveä loistavana matkakohteena? Ensinnäkin - se on paikka, jossa pääsee lähelle luontoa, ja jossa mieli lepää. Maggiorejärven tunnelma on ainutlaatuinen, ja kuten edellä on mainittu, siellä on paljon tutkittavaa ja koettavaa. Maisemat ovat sanoin kuvaamattomat kauniit: siellä on monia uskomattomia vuoria ja saaria, tunnelmallisia kyliä ja keskiaikaisia linnoja. Maggiorejärvellä pääsee todella nauttimaan elämästä täysillä ja ottamaan hetken kerrallaan.

Helpoin tapa matkustaa Maggiorejärvelle on lentoteitse. Aluetta lähin lentokenttä on Milanon Malpensa. Maggiorejärvi sijaitsee kostealla subtrooppisella alueella ja siellä vuosittainen keskilämpötila on 15.5 celsiusta. Lisäksi järven vesi on lämmintä: noin 20-22 astetta heinä- ja elokuussa.

Maggiorejärvellä on useita saaria: Borromean saaret, Brissago, Castelli di Cannero sekä Isolino Partegora. Borromean saariin kuuluvat saaret kuten Isola Bella, Isola Madre, Isola dei Pescatori, Isolino di San Giovanni ja Scoglio della Malghera. Saaret ovat suosittuja kohteita niiden uskomattomien maisemien ansiosta ja Maggiorejärvellä lomaillessa kannattaakin ehottomasti vierailla näillä saarilla!

1. LAGO MAGGIORE EXPRESS

Lago Maggiore Express -järvikierros on hyvä tapa kokea paikallisia nähtävyyksiä. Kierroksella käydään pysähtymässä kohteissa kuten Lago Maggiore, Stresa, Isola Bella, Ascona, Locarno ja Centovalli. Kierroksella pääsee matkustamaan esimerkiksi Sveitsin ja Italian eteläosaan, Ticinoon. Puolentoista tunnin ajan kuljetaan Centovalli/valle Vigezzon villiä ja romanttista laaksoaluetta, jossa näkymät vaihtelevat siltojen, jokien, viintitilojen, metsien ja kylien välillä. Kierroksella pääsee kokemaan kolmen tunnin ajan Maggiorejärveä ja muun muassa ihailemaan Borromeo-saaria, Cannero-linnoja ja Brissago-saaria, joissa on tunnelmallisia kyliä ja kuvankauniita rantoja. Tutkimaan pääsee kyliä kuten Stresa, Ascona ja Locarno, jotka ovat maineeltaan loistavia kohteita kulttuurista nauttimiseen. Tällä kierroksella pääsee varmasti nauttimaan Maggiorejärven välimerellisestä atmosfääristä.

2. SASSO DEL FERRO

Sasso del Ferro - 1062 metriä korkea vuori Lavenon kylässä - on suosittu vierailun kohde. Vuorelle johtaa köysirata, joka lähtee Lavenon keskustasta. Sasso del Ferrolla pääsee nauttimaan upeista maisemista ja hyvästä ruoasta, sillä vuorelta on loistavat näköalat lähes koko Maggiorejärvelle sekä laadukas ravintola, jossa pääsee nauttimaan italialaisista herkuista. Lavenossa on Sasso del Ferron lisäksi paljon muitakin aktiviteetteja ja nähtävyyksiä - muun muassa paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia sekä historiallisia nähtävyyksiä kuten Angeran linnoitus.

3. ROCCA D'ANGERA

Maggiorejärvellä on myös paljon erilaisia museoita, joista suosituimpiin lukeutuu Rocca D’Angera. Tämä upea linnake sijaitsee Maggiorejärven eteläpuolella. Siellä on upeita keskiaikaisia puutarhoja, historiallisia halleja sekä lelumuseo, jossa myös lapset varmasti viihtyvät. Rocca d’Angerassa on rakennuksia keskiajalta 1400-luvulle: the Torre Castellana, Ala Scaliegra, Ala Viscontea, Torre di Giovanni Visconti ja Ala dei Borromeo. Linnakkeen halleissa on upeita maalauksia, muotokuvia ja huonekaluja eri aikakausilta.