Matkavinkit

Provence - nautiskelijan unelmakohde

Kaakkois-Ranskassa Välimeren rannikolla sijaitseva Provence sopii niin maaseudun rauhaa rakastavalle kuin kaupunkilomailijoillekin. Siellä on paljon viiniviljelmiä, historiallisia kaupunkeja, kauniita kyliä ja laventelilaaksoja. Provence ylettyy Välimeren rannikolta Alpeille saakka ja sen valttikortteja ovat muun muassa yrtit, viinit ja ideaalit sääolosuhteet. Provence on sääolosuhteidensa puolesta oiva matkakohde etenkin alkukesästä ja -syksystä. Loppukevät on loistavaa aikaa viinimatkailulle.

Provencessa on myös paljon mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien harrastamiseen, sillä siellä on useita golfkenttiä, huvipuistoja ja vesipuistoja. Lisäksi alueella on mahdollisuus myös muun muassa vesiurheiluun, ratsastukseen, purjehdukseen, patikointiin ja tenniksen pelaamiseen. Provencessa on myös lukuisia upeita uimarantoja, joissa on viihtyisää ottaa aurinkoa ja nauttia lämpimästä vedestä.

Vaikka julkinen liikenne Provencessa on edullista ja toimivaa, on auron vuokraaminen oiva keino päästä tutustumaan ympäröivään alueeseen kunnolla. Vuokra-auto tuo vapautta poiketa käymään Provencen kiinnostavissa kohteissa vaivatta ja pysähtyä ihastelemaan maisemia. Taksilla matkustaminen alueella sen sijaan on melko kallista.

Provenceen pääsee helpoiten lentoteitse. Nizzan Aéroport International Nice Côte d’Azur sijairsee alle kymmenen kilometrin päässä Nizzan keskustasta. Toinen lähellä sijaitseva lentokenttä on Marseillen kansainvälinen lentokenttä. 

Provencessa on monia upeita nähtävyyksiä ja aktiviteettimahdollisuuksia. Ohessa muutama esimerkki siitä, mitä Provencessa suosittelemme tekemään. 

1. CAMARGUE

Camarguen jokisuistoalue on lintubongarin unelmakohde, sillä siellä on useita eri lintulajeja, minkä lisäksi siellä on muitakin kiehtovia eläinlajeja kuten mustia härkiä ja camarguenhevosia. Camarguessa on myös mahdollista tutkia maastoa hevosen selästä käsin ratsastusretkellä. Jokisuistoalueella moniin paikkoihin ei autolla edes pääse, joten ratsastusretki Camarguessa on erittäin suositeltavaa. 

2. AIX-EN-PROVENCE

Aix-en-Provence sopii niin hyvän ruoan kuin kulttuurin ystävälle. Lisäksi se houkuttaa esimerkiksi ostosmatkaajia sekä niitä, jotka kaipaavat kylpyläkokemuksia. Aix-en-Provence on lyhyesti kuvattuna nautiskelijan matkakohde: siellä on muun muassa yli 700 ravintolaa, lukuisia kahviloita sekä upeita viinitarhoja. Siellä on esimerkiksi viini- ja kulttuurikeskus Château La Coste, joka on auki ympäri vuoden. 

3. PARC NATIONAL DES CALANQUES

Calanquesin kansallispuisto on Ranskan 10. kansallispuisto ja ylettyy Marseillesista La Ciotatiin. Puisto on tunnettu muun muassa hämmästyttävistä maisemistaan ja biodiversiteetistään. Calanquesin kansallispuistossa on mahdollista harrastaa erilaisia aktiviteetteja kuten snorklausta, purjehdusta, kiipeilyä tai patikointia. Paras tapa vierailla puistossa on tulla veneellä Cassisin satamasta tai päiväretkellä Marseillesista. Autolla paikalle saapuessa kannattaa ottaa huomioon, että lähin ranta on noin tunnin kävelymatkan päässä parkkipaikasta.