Matkavinkit

Sisilia - Antiikin raunioita

Sisilian kaunis saari houkuttelee matkaajia uskomattomien maisemiensa ja rikkaan kulttuurinsa ansiosta. Sisilia on yksi Italian suurimmista saarista ja myös yksi Etelä-Italian aarteista, sillä siellä on paljon mielenkiintoista luontoa, historiaa sekä perinteitä, joka ulottuvat vuosituhansien taakse.

Miksi yhä useammat valitsevat matkakohteeksi Sisilian? Syitä on monia: on heitä, jotka ovat kerran matkustaneet saarelle, ovat lumoutuneet ja haluavat palata takaisin, kun taas toiset haluavat nauttia saaren monien vuosikymmenien tuomasta kulttuurista. Klassiset tiet, välimeren maut, turkoosi meri, vuoret, barokin ja brysantin aikakauden vaikutteet... Sisilia on kohtaamispaikka Afrikan ja Euroopan välillä. Saaren taiteellinen ja kulinaarinen puoli on saanut vaikutteita Arabian, Bisonin ja Norman menneiltä ajoilta.

Helpoin ja nopein reitti saarelle on lentoteitse. Alueelta löytyy kolme lentokenttää, josta yksi on Palermossa, toinen Cataniassa ja kolmas Trapanissa. Lentää voi myös esimerkiksi Italiaan, josta jatkaa matkaa junalla, lautalla tai kantosiipialuksella. Omalla autolla liikuminen on kätevin ja helpoin keino liikkua myös paikan päällä esimerkiksi vieraillessa paikallisissa kylissä. Sisilian muihin saariin on hyvät kulkuyhteydet lautoilla.

Sisilia on yksi Euroopan hurmaavimmista matkustuskohteista auringonlaskujen, sitruunapuiden tuoksun ja hämmästyttävien makujen ansiosta. Alla olemme luetelleet kohteita, joissa suosittelemme vierailemaan Sisilian matkalla!

1. stromboli crater

Luontoa ja urheilua rakastaville vaeltaminen Strombolin huipulle on yksi Sisilian parhaista aktiviteettimahdollisuuksista! Vuodesta 2005 lähtien pääsyä on tiukasti rajoitettu: voit kävellä vapaasti 400 metriin asti, mutta sen jälkeen tarvitset oppaan jatkaaksesi korkeammalle. Vaellus itsessään kestää 2,5 - 3 tuntia, kun taas paluumatka Piazza San Vincenzoon kestää vähemmän (noin 2 tuntia). Kokeneemmille vaeltajille tämä on ehdoton suositus - muussa tapauksessa edessä on vaativa 5-6 tunnin vaellusretki ylös ja sitten takaisin alas, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen!

2. Nauti muista saarista

Tee päiväretki ja tutustu ympäröiviin saariin! Suosittelemme päiväretkeä esimerkiksi Aeolian saariin. Noin 1,5 tunnin päässä pääsaaresta sijaitsee Lipari- ja Salina-saaret, joissa on upeat maisemat. Saarien ilmapiiri on todella seesteinen ja näköalat ovat kerrassaan uskomattomat. 

3. antiikin monumentteja & perinteitä

Syracusen todellinen nähtävyys sanotaan olevan arkeologinen puisto, jossa voi käydä katsomassa esimerkiksi kreikkalaista teatteria, elokuvien ensi-iltoja ja rock-konsertteja. Teatteri Greco on kenties upein esiintymistila koko Euroopassa. Myöhään keväällä teatteri herää henkiin klassisen teatterin vuotuisella kaudella. Teatterin lisäksi Syracusessa on paljon näkemisen arvoisia monumentteja. 

4.Paikalliset makeiset

Loma Sisiliassa ei olisi mitään ilman, jos jättäisit väliin saaren makeiset. Erityisesti cannollit, jokaisella kaupungilla on oma erikoisuutensa, mukaan lukien monenlaiset graniitit, jotka ovat Sisilian versio gelatosta.