Matkavinkit

Algarve - värikästä kulttuurihistoriaa, upeita hiekkadyynejä ja tasokkaita golfkenttiä

Algarve on yksi Portugalin merkittävimmistä matkailukohteista ja se on tunnettu muun muassa upeista hiekkarannoistaan, värikkäästä kulttuurihistoriastaan ja mahtavista golf-radoistaan. Algarven rannat tarjoavat vierailijalleen lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin kuten veneretkiin, surfaamiseen ja mystisien luolien tutkimiseen. Veneretkillä on myös mahdollista päästä ihailemaan villieläimiä kuten delfiinejä ja valaita niiden oikeassa elinympäristössä. Algarve tarjoaa vierailijalleen upean lomaelämyksen: värikkäällä historialla ja upeilla nähtävyyksillä varustetun paratiisin auringon lämmössä. Lisäksi Algarvessa järjestetään vierailijoille esimerkiksi pyöräilyretkiä vuorille ja viinimaistelua. Algarvessa on useita historiallisia maamerkkejä ja nähtävyyksiä, joilla jokaisella on oma, kiehtova tarinansa. Algarve on taatusti yksi Euroopan parhaista rantalomakohteista!

Miksi sitten Algarve on niin suosittu matkakohde? Yksi syy ovat tietysti mitä upeimmat rannat sekä lämmin ilmasto - aurinko paistaa Algarvessa lähes aina. Algarvessa on myös paljon kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä, sillä löytöretkien aikaan juuri Algarvesta lähtivät suuret seikkailijat valloittamaan uusia maita ja Algarveen maailman uskottiin myös päättyvän. 

Lisäksi Algarvessa on mitä tasokkaimpia golfkenttiä, joista niin golfin harrastajat, kuin ensikertalaisetkin saavat ilon irti. Myös esimerkiksi snorklaus ja surffaus ovat suosittuja aktiviteetteja Algarvessa. Algarven parhaat rannat ovat sen eteläpuolella, jossa esimerkiksi yhtenä Euroopan upeimmista rannoista pidetty Praia da Marinha sijaitsee. 

Rantojen lisäksi Algarvessa paljon muuta ihailtavaa - muun muassa historiallinen maamerkki Cabo de São Vicente eli Pyhän Vincenten niemi, Faron vanha keskusta, Taviran kaupunki sekä Benagilin luola. Myös Lagosin vanhasta kaupungista löytyy monenlaisia historiallisia jäänteitä ja upeita hiekkarantoja. Matkustamaan Algarveen pääsee parhaiten lentoteitse. Algarven kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Farossa, ja suoraan lentokentältä on helppoa vaikka vuokrata auto käyttöön. 

1. CABO DA SAO VICENTE

Pyhän Vincenten niemi - Manner-Euroopan lounaisin kohta - on yksi Algarven suosituimmista nähtävyyksistä. Se on historiallisesti merkittävä maamerkki, sillä se on kohta, jonne löytöretkien aikana maailman luultiin päätyvän. Niemi on historian saatossa ollut myös maamerkki Amerikasta ja Afrikasta palaaville merenkävijöille.

Maamerkiltä on hulppeat maisemat - suurenmoisia kallioita sekä majakka, joka ohjaa laivoja oikeille reiteilleen. Lisäksi majakalla on kahvila, jossa on hyvä pysähtyä nauttimaan majesteettisista maisemista. Niemi sijaitsee kuuden kilometrin päässä Sagresista ja 40km:n päässä Lagosista. Kohteeseen on helpointa matkustaa autolla molemmista edellä mainituista kaupungeista - 10 minuttin ajomatka Sagresista ja 40 minuutin ajomatka Lagosista. Cabo Sao Lagosille pääsee kuitenkin matkustamaan myös bussilla. 

2. VENERETKI CARVOEIROSSA

Voit päästä ihailemaan upeaa rantaviivaa ja mystisiä luolia veneretkellä Carvoeirossa. Veneretkellä pääset tutkimaan luolia piktin rannikkoaluetta Carvoeiron ja Benagilin välillä suoraan Carvoeiron rannalta. Paikalliset kalastajat ohjaavat veneretkiä ja suurin osa heistä puhuu myös englantia. Yhteen veneeseen mahtuu noin yhdeksän henkilöä ja retket kestävät yleensä 20 minuutista tuntiin. Veneretkellä vieraat pääsevät Carvalhon rannalle asti ja pidemmät retket vievät jopa Benagiliin ja rannikkoalueen suurimmalle luolalle. Jotkut luolista ovat niin suuria, että jopa suuremmat veneet mahtuvat sisälle luoliin. 

Veneretkien toteutuminen riippuu sääolosuhteista, joten retkien varaaminen on mahdollista aikaisintaan päivää ennen. Mennessä rannalle aamulla yhdeksästä eteenpäin voi varata retken samalle päivälle ongelmitta. Veneretkellä käydään muun muassa Carvoeiro Beachilla, Algar Secossa, Vale de Covossa, Centeanes Beachilla, Calvarho Beachilla, Benagil Beachilla ja Marina Beachilla. Osa turistialuksista tarjoaa lounasta, joka sisältää muun muassa grillattua sardiinia, salaattia ja leipää. 

3. RIA FORMOSA NATURAL PARK BIKE TOUR

Niille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta, Ria Formosa Natural Park Bike Tour on loistava aktiviteettivaihtoehto. Tällä kierroksella ajetaan pitkin Ecovia Litoralia. Kierros alkaa Faron kaupungista, ja kierrosta johtaa opas, joka antaa osanottajille myös aikaa tutkia ympäröivien maisemien monimuotoisuutta ja vaikkapa ottaa kuvia retken varrelta. 

Kierros kestää yhteensä kolme tuntia ja käyttöön kierrokselle saa pyörän lisäksi kiikarit, joilla voi ihastella kaukaisempia maisemia. Näköalat vaihtelevat upeiden merinäköalojen ja mahtavien vuorimaisemien välillä. Lähtö kyseiselle kierrokselle tapahtuu yhdeksältä aamulla.