Matkavinkit

Toscanan laaksot

Toscanan sanotaan olevan kaikkein kaunein alue koko Italiassa eikä suotta. Alueen idylliset maalaismaisemat, keskiaikaiset kaupungit kukkuloiden päällä, vehreät laaksot, viinitarhat ja oliiviviljelmät ovat kaikille tuttuja postikorttiaiheita mutta Toscanassa myös täyttä totta. Lisäksi alue on erittäin tunnettu useista taidekaupungeista, gastronomisista herkuista, ainutlaatuisista viineistä ja mikä parasta, erittäin ystävällisistä, paikallisista ihmisistä.

Miksi yhä useammat sitten valitsevat matkakohteekseen Toscanan? On heitä, jotka tulevat nauttimaan ainutlaatuisesta kulttuurista, kun taas toiset nauttivat ennen kaikkea maaseudun rauhasta. Ruokakulttuuri houkuttelee niin ikään useita matkaajia, sillä paikalliset herkut sekä viinit ovat vertaansa vailla. Toscana viehättää myös aktiiviliikkujia: kävelijät ja pyöräilijät ovat innoissaan vuoristopoluista sekä vaihtelevaa maastoa tarjoavista kukkuloista ja kesäihmiset ihastuvat merenrantaan kaikkine aktiviteetteineen.

Helpoin ja nopein reitti Toscanaan on lentoteitse. Alueelta löytyy kaksi päälentokenttää, joista toinen on Pisassa sijaitseva Galileo Galilei ja toinen hieman pienempi, Firenzen kenttä. Lentää voi myös esimerkiksi Roomaan tai Milanoon ja vuokrata sieltä auton. Ajomatka Toscanaan on noin 3-4 tuntia. Omalla autolla liikkuminen on kätevin ja helpoin keino myös paikan päällä – tällöin ympäristöä pääsee ihastelemaan täysin omien aikataulujen mukaan.

Toscana on perinteinen ja suosittu matkakohde Italiassa ja turistien suosiossa ovat erityisesti Firenze, Pisa kaltevine torneineen sekä hieman pienemmät Sienan, Luccan, Cortonan ja San Gimignanon kaupungit. Seuraavaksi tarjoamme muutamia omia vinkkejämme juuri sinun tulevaa Toscanan lomaa varten.

1. Kokkikoulu


Miksi ihmeessä et kouluttautuisi italialaisen ruoan asiantuntijaksi samalla, kun lomailet Toscanassa? Ruoanlaitto-oppitunnit ovat todella suosittuja loma-aktiviteetteja Italiassa ja tapahtuman voi järjestää jopa omalle lomahuvilalle oman matkaseurueen kesken. Tämä on ainutlaatuinen tapa oppia entistä enemmän perinteisestä toscanalaisesta keittiöstä, viineistä sekä paikallisten suosimista resepteistä. Kokeile ihmeessä, tätä et tule katumaan!

2. HAUSKANPITOA VIAREGGION KARNEVAALEILLA


Viareggio – Tyrrhenanmeren helmi, on pääosin kesämatkakohde kauniine hiekkarantoineen. Tästä huolimatta suosittelemme vierailemaan kohteessa siihen aikaan, kun vuosittaiset Viareggion karnevaalit järjestetään. Tapahtuma on upea paraati, jossa ihmiset ovat pukeutuneet mitä upeimpiin naamiaisasuihin ja karnevaali on yksi suurimmasta ja kuuluisimmista koko maailmassa. Tapahtuma juhlii 145-vuotista taivaltaan ensi vuonna (2018) ja se sijoittuu tammikuun lopusta helmikuun loppuun. Jos et ole aikaisemmin osallistunut Viareggion hauskanpitoon, niin nyt on ehdottomasti tilaisuutesi.

3. KUUMAT LÄHTEET


Kuvittele, kuinka höyryävä, kuuma vesi virtaa pitkin kivikkoja, joita ympäröi kaunis, vehreä luonto. Rauhan tyyssija vai mitä? Toscanassa on useita luonnon omia kuumia lähteitä aina pohjoisesta Lunigianasta etelän Val d’Orciaan asti. Kuumat lähteet ovat tavallisesti matkaajien täysin vapaassa käytössä ja niissä voi vierailla mihin aikaan tahansa – päivällä, yöllä, kesällä tai talvella. Esimeriksi Petriolo ja Saturnia ovat vierailemisen arvoisia kohteita.