FAQ

Haluaisin tehdä varauksen yhteen huviloistanne, miten se onnistuu helpoiten?

Varauksen tekeminen onnistuu suoraan nettisivuiltamme, lähettämällä varauspyyntö. Halutessanne varauksen voi myös tehdä sähköpostilla tai puhelimella. Majoitusvaihtoehtojen vertaileminen onnistuu helposti sivuiltamme, voitte myös lähettää meille avoimen pyynnön jolloin suosittelemme teille sopivia vaihtoehtoja. Voimme tehdä tarkemman tarjouksen mitä enemmän tietoa annat matkastasi: päivämäärät, henkilömäärä, matkakohde/-kohteet, majoitusbudjetti, minkälaista huvilaa etsit tai mitä muuta kaipaat huvilalta. Voimme näin tarjota teille useampia vaihtoehtoja.

Kuinka maksan varauksen ja milloin maksut täytyy suorittaa?

Maksaminen onnistuu kaikissa suomalaisissa verkkopankeissa tai Visa- / Mastercard- / Amex -luottokorteilla. Huvilan varausmaksu tulee maksaa varaushetkellä ja varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on maksettu. Loppumaksu tulee maksaa viimeistään 9 viikkoa ennen matkan alkua.

Kuka huvilat omistaa? Voiko huvilassa asua muitakin lomamme aikana?

Omistajat ovat usein paikallisia henkilöitä. Kun vuokraatte kauttamme huvilan tai huoneiston, se on yksinoikeudella teidän käytössänne. Osa kohteista on paritaloja ja osassa huviloissa kohteen omistaja tai asioiden hoitaja saattaa asua samassa pihapiirissä, erillisessä rakennuksessa ja voi mahdollisesti auttaa teitä kysymyksissänne lomanne aikana. Näistä on kuitenkin aina erikseen mainittu huvilan esittelysivulla.

Pitääkö meidän tuoda omat lakanat ja pyyhkeet?

Liinavaatteet ja kylpypyyhkeet kuuluvat aina vuokrahintaan. Poikkeuksista on maininta huvilan esittelysivulla. Osassa kohteista allaspyyhkeet on saatavilla lisämaksusta.

Mistä tiedän minkälaisia mahdollisia lisäkuluja varaukseeni voi tulla?

Huvilakohtaiset pakolliset sekä valinnaiset lisäkulut on kerrottu nettisivullamme jokaisen huvilan esittelysivulla. Mahdollisia lisäkuluja voi tulla esimerkiksi loppusiivouksesta, lämmityksen käytöstä, tai tilaamistanne lisäpalveluista, mutta näistä on aina ilmoitettu etukäteen kohteen tiedoissa tai viimeistään varauksen yhteydessä.

Mikä on turistivero?

Useimmissa matkakohteissa matkustajilta veloitetaan majoituskohteesta riippuen turisti/kaupunkivero. Tämä on eräänlainen ympäristömaksu, joka joko kuuluu huvilan vuokrahintaan tai maksetaan erikseen. Huvilan esittelysivulla on kerrottu, jos kyseisessä kohteessa peritään turistivero paikan päällä. Veron suuruus vaihtelee kohteittain (alkaen noin 1€/päivä/henkilö) ja lisätietoa saatte avainten luovuttajalta sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Mistä löydän huvilan tarkan osoitteen?

Saatte huvilan tarkan osoitteen saapumisohjeiden yhteydessä maksettuanne loppumaksun. Huvilan tarkkaa sijaintia voi pyytää myös ennen varausta.

Mistä saamme huvilan avaimen?

Saapuessanne huvilalle vastassa on huvilan omistaja / asioiden hoitajan, joka opastaa teitä myös käytännön asioissa huvilalla.

Mihin aikaan voimme saapua huvilalle?

Huvilavaraus alkaa yleensä saapumispäivänä kello 16:00. Sisäänkirjautumisaika voi vaihdella huvilakohtaisesti, ja aika on aina tarkennettu huvilan esittelysivun kohdassa "Lisätiedot". Mahdollisuutta aikaisempaan sisäänkirjautumiseen voitte tiedustella suoraan avainten luovuttajalta aikaisintaan paria päivää ennen matkaa. On hyvä huomioida, että erityisesti kesäsesongilla sisäänkirjautumisajassa ei yleensä ole joustoa. Jos edelliset vuokralaiset lähtevät huvilalta teidän saapumispäivänä, tulee huvila ehtiä siivoamaan ja valmistelemaan huolellisesti ennen teidän varauksenne alkua.

Onko huvilalla parkkipaikkaa?

Parkkipaikkojen saatavuus on huvilakohtaista. Parkkipaikasta on maininta huvilaprofiileissamme.

Miten toimimme lähtiessämme? Avainten jättö?

Loman lopussa huvilan kunto tarkastetaan omistajan / asioiden hoitajan kanssa. Mikäli huvilalla on kaikki kunnossa, saatte pidätetyn takuuvuokrasumman takaisin. Käteisellä maksetun takuuvuokran saatte paikan päällä. Luottokortilta pidätetty takuuvuokra palautuu noin 1-2 viikon sisällä.

Onko loppusiivous pakollinen?

Loppusiivous ulkomaan kohteissamme on aina pakollinen ja joissakin huviloistamme se kuuluu vuokrahintaan. Osassa huviloistamme siivouksesta peritään lisämaksu ja tämä näkyy huvilanprofiilitiedoissa.

Onko huvila vuokrattava aina lauantaista eteenpäin yhdeksi viikoksi vai ovatko muutkin vuokra-ajat mahdollisia?

Sesonkiaikaan heinäkuu-elokuu välillä käytäntö kaikissa huviloissamme on yleisesti lauantai-lauantai ja 7 vuorokauden vuokra. Näiden kuukausien ulkopuolella joissakin kohteissa on joustoa ja voitte tiedustella poikkeavia ajankohtia varatessanne. Voimme myös suositella hyväksi havaittua vaihtoehtoa varata hotelli 1-2 yöksi lentopäivien ja huvilan vuokrapäivien välille.

Onko sinulla kysymys, johon et saanut vastausta vielä?

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää liittyen huvilavaraukseesi, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@villada.fi